Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason
Növendékünk sikere!
04 May 2018

Kassai Kitti 10. osztályos növendékünk, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara és a Szegedi Zsidó Hitközség által megrendezett VIII. Nemzetközi Orgonista Találkozóján Szakgimnáziumi kategóriában nyújtott teljesítményéért kapott elismerést.

 

 

2017-ben végzett növendékünk, Bognár Lili Janka a Nemzet Fiatal Tehetségeiért ösztöndíjasa lett.
24 Jan 2018

"Kodály Zoltán szerint, aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. Ezen gondolatok jegyében elhivatottként foglalkozom a népdalénekléssel és továbbtanulásom során is ezt a célt tűztem ki magam elé.
Miskolcon születtem. Népdaléneklést általános iskolában kezdtem el alsós tanítóm kezdeményezésére, akire ma is hálás szívvel gondolok. Középiskolai tanulmányaimat már tudatosan is ebben az irányban választottam. Mindig is fontosnak tartottam az évszázadok alatt letisztult népzene, népdalok közvetítését, és úgy tekintettem rájuk, mint őseim gyönyörű hagyatékára, amit tisztelni és ápolni kell. 
Középiskolai éveim során lehetőségem nyílt országos versenyeken megmérettetni magam, számos kulturális rendezvényen részt venni, valamint énekelni a Magyar Rádió MR2 Akusztik stúdiójában, a közszolgálati és kereskedelmi televízió adásaiban.  "

 "2011. óta a Fonogram - Magyar Zenei díjas és az év legjobb világzenei albumjára jelölt Holdviola zenekar énekese vagyok, ahol az autentikus népzenei vonalat képviselem.
A kultúrák összetartozása jegyében határon túl is bemutattam népzenei kincsünket, többek között Kárpát Hazánk történelmi tájain, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és az Egyesült Arab Emirátusokban.

Jelenleg tanulmányaimat a New York University Abu Dhabi campusán folytatom, ahol etnomuzikológiát tanulok. A különböző népcsoportok népzenei hagyományának tanulmányozása során lehetőségem nyílt a kuvaiti, az indiai és az afrikai népzenét a helyszínen elemezni és gyűjteni. Büszke vagyok arra, hogy abból az országból jöttem, ahonnan a XX. század legjelentősebb népzenekutatói, Kodály Zoltán és Bartók Béla származott.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj részese vagyok. 
A pályázat lehetővé teszi számomra, hogy tradicionális magyar népi hangszerekkel is átadjam azt, amit ezek a dalok hordoznak, a hitet, az emberséget, a hazaszeretetet és a hűséget."

 

Előző hírek 1 2 3 4 5 6 Következő hírek

Powered by CuteNews
Esemny naptr, hrek