Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason
A Bartók Quartet sikere a budapesti Nemzeti Színházban
21 Jun 2021

A Bartók Quartet sikere a budapesti Nemzeti Színházban.

Az idei tanévben hatodik alkalommal rendezte meg a Nemzeti Színház az ország és a határon túli tizedikes és tizenegyedikes diákcsapatai számára a „Nemzetiszínháztörténeti” vetélkedőt. Iskolánkat a 11. osztályból Csörgő Réka, Gál Léna Georgina, Lehel Kamilla Rebeka és Rimán Mária Kiara képviselték, felkészítő tanáruk: Kertész Ágnes volt. Nevüknek a „Bartók Quartet”-et választották.

 

A verseny 2021. március 1-én indult, és a három online fordulót követően június 11-én a 62 induló csapatból a legjobb 6 versenyzett a döntőben, immár élőben, a Nemzeti Színház falai között. A döntő kérdései - igazodva az internetes fordulók témájához - a Nemzeti Színház 1837. és 2002. közötti időszakából fogalmazódtak.

Az elméleti kérdések mellett azonban két feladat is megmérette a fiatalok drámai tehetségét. Az elsőben önmagukat, iskolájukat, a színházhoz való kötődésüket, a Nemzeti Színház feladatát kellett egy drámai szituáció keretein belül bemutatni egy előre elkészített kisfilmben, míg az utolsó versenyszám a Rómeó és Júlia egy részletének feldolgozása, előadása volt.

A Bartók csapata hosszú és kemény munka eredményeként a 2. helyen végzett, több neves iskolát is maga mögé utasítva. Büszkék vagyunk a Bartók Quartet minden tagjára és Kertész Ágnes tanárnőre.

 

„Számomra ez a verseny egy olyan élmény, amely örökké megmarad bennem. Megtanított a kitartó csapatmunkára és betekinthettem mélyebben is egy olyan világba, amely már kicsi koromtól elvarázsol. Örülök, hogy egy ilyen eszméletlen kreativitású, kitartó és jó hangulatú csapatban lehettem, akik által több lettem, és sokat tanultam, s akikkel felejthetetlen nevetéseket és emlékeket éltünk át. Hálás vagyok, hogy részese voltam ennek és remélem, hogy még számtalan lehetőségünk lesz együtt versenyezni.”    /Gál Léna Georgina/

 

„Köszönöm! Ez a szó jut először eszembe az elmúlt hetekre/hónapokra tekintve. Nagyon hálás vagyok, hogy részese lehettem ennek a versenynek, amely által jobban belevetettem magam olyan dolgokba, amikbe eddig nem volt részem és nagyon örülök, hogy ezt megtettem. De ez a verseny nemcsak a tudásunkat, hanem az emlékeinket is bővítette. A sok nevetés, izgulás, idegesség vagy egy-egy rosszabban sikerült feladat utáni kínos pillanatok. Akárhogy is nézem, mind megérte. Hiszen nem teherként, hanem egy jó élményként tekintek/tekintünk erre az időszakra. Bármi hullám jött, mi megoldottuk - egy csapatként.” /Csörgő Réka/

 

 

„Én azt vallom, hogy az ember akkor a leggazdagabb, ha a szíve minden része emlékekkel és szeretettel van tele. Ennek a néhány hétnek/hónapnak köszönhetően az én szívem csordultig van. Rengeteg olyan dolgot sikerült felfedeznem, amire eddig nem volt alkalmam. A feladatok által, magamról is sokat tanultam. A lányokkal és tanárnővel eddig is jóban voltunk, de ennek a versenynek hála, kialakult a mi különleges kapcsolatunk, a mi közös nyelvünk. Köszönet és hála minden egyes percért az elmúlt időszakban!” /Lehel Kamilla Rebeka/

„Ha hajót akarsz építeni, ne azzal kezd, hogy a munkásokkal fát gyűjtetsz és szó nélkül kiosztod közöttük a szerszámokat, és rámutatsz a tervrajzra. Ehelyett először keltsd fel bennük az olthatatlan vágyat a végtelen tenger iránt.”

/Antoine de Saint-Exupéry/

„A mi iskolánk, A Bartók ezt a vágyat ajándékozza nekünk, amely az egyik legnagyobb kincs az „élettarisznyánkban”.

A verseny végén mindannyian azt érezzük, olyan hihetetlen élménnyel, tapasztalattal lettünk gazdagabbak, amit már soha nem feledünk, és mindig megmelengeti a szívünket, mosolyt csal az arcunkra, amikor a számtalan vele töltött óra egy-egy momentuma eszünkbe jut.

Köszönjük Ági néni, köszönjük „Bartók”! „   /Rimán Mária Kiara/

„ Adott 4 lány, 4 különböző, de csodálatos egyéniség, tele szeretettel, tehetséggel, művészet iránti elkötelezettséggel és humorral. Akik ez elmúlt időszakban igazi csapattá váltak.  Köszönöm nekik ezt a néhány hónapot, amit együtt végigcsináltunk. Rengeteg élményt kaptam tőlük és általuk. Sokat tanultam tőlük. Minden egyes percét a készülésnek élveztem még a buktatókkal együtt is. Ha azt mondanák, hogy holnap kezdjem újra, habozás nélkül, szívesen megtenném.”  /Kertész Ágnes/

 

A budapesti Nemzeti Színházban a Bartók Quartet
07 Jun 2021

Az idei tanévben hatodik alkalommal rendezte meg a Nemzeti Színház az ország és a határon túli tizedikes és tizenegyedikes diákcsapatai számára a „Nemzetiszínháztörténeti” vetélkedőt. Három, kizárólag az interneten keresztül zajló fordulóban mérték össze a versenyzők tudását, színháztörténeti ismereteiket, kreativitásukat és színjátszó készségeiket egyaránt. A 45 induló négyfős csapatból az első hat helyezett jutott az élő döntőbe, melybe a Bartók Quartet is bekerült. A döntőt 2021. június 11-én rendeznek a Nemzeti Színházban.

Iskolánkat a 11. osztályból Csörgő Réka, Gál Léna Georgina, Lehel Kamilla Rebeka és Rimán Mária Kiara képviselik, felkészítő tanáruk: Kertész Ágnes. Csapatunk mindhárom fordulóban kimagasló eredményt ért el – az első fordulóban első helyen végeztek.

A lányok és tanárnő nagyon készülnek az élő döntőre. Sok sikert kívánunk Nekik!

A versenyre készült videók:

  1. forduló: https://www.youtube.com/watch?v=YWtef6_8l0w
  2. forduló: https://www.youtube.com/watch?v=czOx22LjID0
  3. forduló: https://www.youtube.com/watch?v=yIFP5kym7zA

 

Végzős növendékeink tablója.
13 Apr 2021

A végzőseink tablója.

A Holló Fotó munkája.

Megtekinthető: a Franco kisárúház kirakatában.

(Miskolc, Széchenyi. u. 15.)

 

Fejér Ákos növendékünk sikere.
29 Mar 2021

FEJÉR ÁKOS 9. osztályos növendékünk a XVI. Országos Oboa- és Fagottversenyen oboa 1. korcsoportban 1. díjat nyert. 

Korrepetítora: VISZLAI DÁNIEL volt.

Felkészítő tanára HAJDÚ DÓRA munkája a zsűri felkészítői tanári díjjal értékelte.

Gratulálunk!

Siker az Egri Kulturális és Művészeti Központ által meghirdetett versmondó versenyen.
09 Dec 2020
 
 Az Egri Kulturális és Művészeti Központ által meghirdetett versmondó versenyen nagyon szép eredményt értek el diákjaink. Vers kategóriában Bíró Karina 1., míg Csörgő Réka 2. helyezést ért el. Zenés vers kategóriában Rimán Mária Kiara és Horváth Martina 1. helyezett lett. Gratulálunk a lányoknak a szép sikerhez! Felkészítő tanár: Kertész Ágnes

 

 

 

Felkészítő tanár: Kertész Ágnes
 
 
Bíró Karina:
https://youtu.be/XdaF7JVAR_U
Csörgő Réka:
https://youtu.be/fcZ98sNjb7Q https://youtu.be/B5AeAL1NPas
Rimán Mária Kiara:
https://youtu.be/hpsHUShzs58 https / ypsu .be / 4tADQRSaup4 

 

Előző hírek 1 2 3 4 5 Következő hírek

Powered by CuteNews
Esemny naptr, hrek